Életfogytiglanra ítélték a rákóczifalvi rémet

Megosztás

Jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélte a Szegedi Ítélőtábla T. T.- t, aki 2017-ben és 2018-ban három embert ölt meg Rákóczifalván.

A 29 éves férfi élete végéig börtönben marad a táblabíróság ítélete szerint, hiszen a Szegedi Ítélőtábla kizárta a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségét is. Dr. Joó Attila tanácsvezető bíró indoklása szerint T. T.

„nem alkalmas a társadalomba történő visszatérésre.”

Még 2017-ben követte el a férfi az első emberölést: alkalmi munkákból élt, így ismerkedett meg a szerény körülmények között élő későbbi áldozatokkal. Egy italozás során később áldozata megjegyzéseket tett az édesanyjára, ez pedig T. T.-nek elég volt ahhoz, hogy addig ütötte áldozatát, míg az eszméletét vesztette, később belehalt a bántalmazásba.

 Alig több, mint két hónappal az első gyilkosság után, 2018. február 18-án behatolt két szomszédhoz, akiknek a rendőrségi közlemény szerint

nem tetszett, hogy a vádlott hívatlanul jelent meg otthonukban, ezért távozásra szólították fel, miközben szidalmazták őt és édesanyját. A vádlott emiatt rájuk támadt, mellkasukat megtaposta, és tovább bántalmazta őket”.

Itt is magához vette az áldozatok értéktárgyait, majd elmenekült. A Szolnoki Törvényszék tárgyalta első fokon az ügyet, ám a vádlott védője fellebbezett: azt szerette volna elérni, hogy védence a 30 éves szabadságvesztés letöltése után feltételesen szabadlábra kerülhessen. A Szegedi Ítélőtábla elutasította a fellebbezést, T. T. a börtönben fog meghalni.

Kapcsolódó cikkek